Renault toont nieuwe innovatiesRenault toont nieuwe innovaties
SCHIPHOL-RIJK – Renault presenteert vandaag een aantal innovaties voor 2015. Na de presentatie van het ultrazuinige studiemodel EOLAB (1 l/100 km), introduceert Renault nu zijn eerste volledig in eigen huis ontwikkelde elektromotor, een turbobenzinemotor die geschikt is voor het gebruik van lpg, een tweecilinder tweetakt turbodiesel en duurzame conceptauto’s: onder meer een Renault Master met dieselhybride aandrijving.De expertise die Renault in de loop der jaren heeft opgebouwd met 100% elektrisch aangedreven auto’s komt terug in Renaults eerste volledig in eigen beheer ontwikkelde elektromotor. Die zal naar verwachting volgend jaar zijn marktintroductie beleven. Het vermogen en de trekkracht van de elektromotor met unieke Caméléon-lader bedragen 65 kW en 200 Nm. Tijdens de ontwikkeling lag de focus op volledige, optimale integratie van de onderdelen. De aansluitkast, de elektronica en de Caméléon-lader zijn bijvoorbeeld in één unit (Power Electronic Controller) ondergebracht, wat 25% minder ruimte opslokt dan wanneer deze drie onderdelen separaat zouden worden gemonteerd.

Nieuwe mogelijkheden
De nieuwe elektromotor van Renault is 10% kleiner dan de huidige elektromotoren die dezelfde prestaties leveren. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor toepassing in compacte auto’s. Om bovendien de oplaadtijd te verlagen bij gebruik van een conventioneel stopcontact en oplaadpunten van 3 en 11 kW én om het verbruik onderweg verder te beperken, is zowel het motormanagement als de laadtechnologie geoptimaliseerd. Renault gaat zijn nieuwe elektromotor produceren in zijn eigen fabriek in Cléon, nabij Rouen. Deze fabriek is gespecialiseerd in de productie van zeer geavanceerde motoren.
Renault introduceert volgend jaar een nieuwe turbobenzinemotor die ook voor lpg geschikt is. Deze ‘dual-fuel’-motor laat een verbruik noteren dat 25% lager ligt dan dat van een vergelijkbare benzinemotor. Bovendien stoot de motor 10% minder CO2 uit.

Renault Master tot 10% zuiniger
Op basis van de Renault Master Energy dCi 165 Twin Turbo heeft Renault een hybride prototype ontwikkeld. Een zogeheten HYDIVU ‘milde hybride’: de elektromotor (10-12 kW) is op de versnellingsbak gemonteerd en ondersteunt de verbrandingsmotor door extra trekkracht te leveren. Doordat de 48-voltbatterij zo dicht mogelijk bij het wiel geplaatst is, profiteert hij optimaal van de energie die vrijkomt zodra de bestuurder het gas loslaat of remt. De versnellingsbakverhoudingen zijn ook langer dan gebruikelijk, waardoor de hybride aandrijflijn bovendien extra efficiënt is.
De motor draait minder hoge toerentallen, met als gevolg een lager brandstofverbruik. Ook treedt minder inwendige wrijving op, wat mede bereikt is door toepassing van stalen zuigers. Door dit alles heeft Renault de efficiency van de motor verhoogd. Over lange afstanden verbruikt de bedrijfsauto dan ook tot 10% minder brandstof. Daarmee is ook de uitstoot lager dan gebruikelijk.

POWERFUL: een kleine, krachtige tweecilinder tweetakt diesel  
Een ander wapen van Renault in de strijd voor een duurzamere toekomst, is een nieuw ontwikkelde tweecilinder tweetakt turbodieselmotor, de POWERFUL (POWERtrain for FUture Light duty vehicules). Dit uiterst efficiënte motorconcept is algemeen in gebruik in grote containerschepen en levert een veel hoger rendement dan de viertakt dieselmotoren in personenauto’s: 50 tegenover amper 35%. De motor bevindt zich nog in de onderzoeksfase, maar de eerste testresultaten zijn zeer veelbelovend. De motor is de helft kleiner dan een traditionele viercilinder 1,5-liter dieselmotor met dezelfde boring en slag.

 

Meer nieuws

18 Dec

Sneak Preview Talisman en Mégane

In de loop van 2016 presenteert Renault de geheel nieuwe Mégane en Talisman. &n...

09 Sep

De nieuwe Renault Mégane

SCHIPHOL-RIJK – In de twintig jaar sinds de introductie van de eerste generatie...

01 Sep

de Nieuwe Talisman Estate...

Renault presenteert de nieuwe Talisman Estate. Evenals de op 6 juli onthulde sedanvers...

02 Jun

Prijzen en Informatie nieuwe Kadjar

Verken nieuwe avonturen met de Renault Kadjar Kruip achter het stuurwiel van de nieuwe...

27 Mei

De nieuwe Renault Espace

Alles verandert met de nieuwe Renault Espace. Schitterende lijnen in een krachtig en vl...

03 Apr

Vanaf April geen Koopavond meer

Na 33 jaar is er bij ons een einde gekomen aan de koopavond. In plaats daarvan zijn we...

09 Maa

Renault Kadjar: verleidelijke crossover

  SCHIPHOL-RIJK - Na de onthulling van de Renault Kadjar op 2 februari jl, presen...

22 Jan

*NIEUW* RENAULT PRIVATE LEASE

Renault private lease Met Renault Private Lease rijdt u in een nieuwe Renault voor &ea...