Over ons

Frans Stokman is al ruim 40 jaar een begrip in mobiliteit in heel Noord-Holland

Sinds 1982 is Frans Stokman BV als Renault- en caravandealer in Heerhugowaard gevestigd op het industrieterrein de Zandhorst. Na een explosieve groei is Frans Stokman BV uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 30 medewerkers die als doel hebben om u optimaal van dienst te zijn.

Tot onze activiteiten behoren verkoop Renault nieuw, occasions, onderhoud, APK, leasing en airco service. Daarnaast verkopen wij nieuwe caravans van het merk Caravelair en nieuwe campers van Weinsberg en Dethleffs. Ook voor gebruikte caravans en campers, caravan- en camperonderhoud en verhuur bent u bij ons aan het juiste adres. Gastvrijheid en service staan nog steeds hoog in het vaandel bij Frans Stokman BV.

Proef zelf de sfeer en kom vrijblijvend langs.

Frans Stokman klaar voor een groene duurzame toekomst

De vernieuwing/renovatie en verduurzaming van het pand heeft een aantal jaren in beslag genomen en is in fases uitgevoerd.

Bij de uitbreiding van de caravanshowroom in 2010 is voor een deel een sedum groendak toegepast voor een optimale isolatie.

Vloeren van zowel de auto- als de caravanshowroom zijn vernieuwd met optimale isolatie en voorzien van vloerverwarming, daken en gevels zijn voorzien van extra isolatie en ramen vervangen door HR+++glas.

De 4 warmtepompen zijn aangesloten op 12 bronnen van 190 meter diep voor warmte en koudeopslag. Deze installatie zorgt voor een fijn klimaat, zomers koelen en winters verwarmen, en is heel efficient. Dus goed voor de werkomstandigheden en fijn voor de portemonnee.

Het pand is volledig gasloos waarbij wij ter ondersteuning van de verwarming in de werkplaatsen nog wel gebruik moeten maken van een E-ketel.

Er zijn tevens 340 zonnepanelen op het dak geplaatst goed voor een opbrengst van 131000Kw per jaar. Zie onderstaande video die een impressie van de uitgevoerde werkzaamheden laat zien.

Al met al is het een enorme investering geweest die deels noodzakelijk was want het pand (1975) was wel aan renovatie toe maar ook, in onze optiek, met een duidelijke visie naar de toekomst toe.

 • Een fijn klimaat in het pand voor onze medewerkers en klanten
 • Lagere energiekosten in een wispelturige energiemarkt
 • Niet meer afhankelijk van gas
 • Beter milieu begint bij jezelf, dus minder stikstof.
 • Een representatief pand met een goede uitstraling maar niet ‘over the top’.

Onze partners waarmee wij dit gerealiseerd hebben zijn stuk voor stuk lokale bedrijven.

 • Aannemersbedrijf Blankendaal
 • Kodi warmte en koudetechniek
 • Elektropartners

Wij zijn trots op wat er is neergezet,  en werken elke dag met plezier aan datgene waar wij al ruim 40 jaar goed in zijn en dat is klanten winnen en houden. Dat alles in een fijne werkomgeving. Wat wil je nog meer?

Wij gaan lekker door.

Ons team staat voor u klaar en is u graag van dienst:

  Contactformulier

  Heeft u een vraag of opmerking voor ons? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wilt een afspraak maken? Ga dan naar ons werkplaatsafspraak formulier.

  *) Verplicht veld